![]() |
Profesor Uczelni |
Nota biograficzna |
|
Studia magisterskie z epidemiologii ukończyła na Johannes Gutenberg-Universitaet Mainz w Niemczech w roku 2020, natomiast studia magisterskie z dietetyki na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu w roku 2007. Stopień doktora habilitowanego nauk medycznych uzyskała na Uniwersytecie Medycznym (UMP) w Poznaniu (Wydział Lekarski I) w roku 2017, natomiast stopień doktora nauk biologicznych również na UMP w roku 2011.
W latach 2014-2018 pracowała jako PostDoc w w German Institute of Human Nutrition Potsdam-Rehbruecke, Niemcy. Stydendystka Ministra Nauk i Szkolnictwa Wyższego dla Wybitnych Młodych Naukowców (2018-2021). Edytor w czasopiśmie Nutrients (IF: 4,5). Praktyk i pracownik naukowo-dydaktyczny w UMP oraz w ANS Gniezno. |
|
Publikacje
|
|
Autorka licznych publikacji z zakresu żywienia człowieka i epidemiologii. Łączny dorobek to 140 IF, ponad 2200 kpt MNiSW, H-index:14 |